Kulüpler Birliği'nden TFF'nin davetine ret! 'Neden her olayda biz suçlanıyoruz? TFF'nin hiç mi suçu yok'

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasında yaşanan olaylar Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüplerin de arasını gerdi.

Kulüpler Birliği Vakfı, dün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katılımıyla kritik bir toplantı yaptı. Ankaragücü-Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı başta olmak üzere gündemdeki önemli konuların görüşüldüğü toplantı yaklaşık 5.5 saat sürdü.

Gözden KaçmasınKulüpler Birliği toplantısı sona erdi! Başkan Ali Koç'tan açıklamalar: TFF bu konudan kendisini ayıramazHaberi görüntüle

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbol ailesinin birlik beraberlik içinde olduğunu gösterme amacıyla dün Riva’da düzenlediği basın toplantısına Kulüpler Birliği’ni de davet etti ancak olumsuz yanıt aldı.

Gözden KaçmasınSon Dakika: Türkiye'de ligler ne zaman başlayacak? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı | Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, Halil Umut Meler'in kararıHaberi görüntüle

Hürriyet’in ulaştığı kaynaklar, Kulüpler Birliği’nin TFF’ye yönelik tavrının gerekçelerini şöyle açıkladı:

1- SUÇ HEP BAŞKA YERLERDE ARANIYOR

TFF yönetimi maçlarda yaşanan her türlü olumsuzlukta kulüp yöneticilerini, hakemleri ve medyayı suçluyor. Peki TFF’nin hiç mi kusuru yok? Neden hep suç başka yerlerde aranıyor?

2- BAKANLARA ŞİKAYET

Biz kulüp başkanları ve yöneticileri, zaman zaman İçişleri ve Adalet bakanlıklarına bile şikayet edildik; biz kriminal bir vaka mıyız ki TFF bize bu muameleyi uygun görüyor?